Σχετικά με εμάς​

Χρυσαλλίδα

Βρεφικός – Παιδικός – Νηπιαγωγείο
Κέντρο Προσχολικής Ηλικίας

H ιστορία μας

Από τότε που ήμουν ακόμη μικρό κοριτσάκι το μεγάλο μου όνειρο ήταν να γίνω δασκάλα. Πολλά παιδιά σίγουρα θα έλεγαν το ίδιο αλλά εγώ αισθανόμουν μέσα μου κάτι πολύ δυνατό σε αυτήν την εικόνα. Οι δάσκαλοί μου, που με ενέπνευσαν να ζήσω τα παιδικά μου χρόνια με τον πιο «παιδικό» τρόπο, έγιναν πρότυπο για εμένα και μου έδειξαν τον δρόμο που έμελλε να ακολουθήσω… να γίνω και εγώ μία μέρα πρότυπο για τα παιδιά. Σπούδασα και πήρα το πτυχίο της παιδαγωγικής εκπληρώνοντας έτσι το όνειρό μου. Μοίρασα την αγάπη μου όντας παιδαγωγός για 10 χρόνια και η χαρά των παιδιών αλλά και ο ενθουσιασμός τους που θα με είχαν για δασκάλα με γέμισαν για πάντα με τη δική τους αγάπη. Ήθελα έναν δικό μου χώρο στον οποίο θα μπορούσα να μεταδώσω στα παιδιά τις βάσεις εκείνες που θα τους επέτρεπαν να εκπληρώσουν στο μέλλον τα δικά τους όνειρα όπως εκπλήρωσα και εγώ το δικό μου. Στους πρόποδες του Υμηττού ανάμεσα στα δέντρα και κάτω από τον λαμπερό ήλιο βρήκα αυτό που έψαχνα… Τη Χρυσαλλίδα. Όταν βρήκα αυτό τον χώρο είδα αμέσως τις δυνατότητες που έκρυβε. Ο ήλιος που έπεφτε πάνω στα φύλλα των δέντρων ήταν τόσο γλυκός και ο χώρος τόσο ευχάριστος που πήρα αμέσως την απόφαση. Ανακαίνισα τον χώρο και τον μετέτρεψα στο χειροπιαστό όνειρο που έγινε πραγματικότητα.

Σας περιμένω να γνωριστούμε από κοντά.

Με εκτίμηση,
Ασημίνα Καρανάσιου.

H φιλοσοφία μας

To σχολείο μας ιδρύθηκε το 1989 και από τότε μεγαλώνουμε μαζί με τα παιδιά, μαθαίνουμε από αυτά, γιατί έχουν πολλά να μας διδάξουν. 

Όλοι οι εκπαιδευτικοί έχουμε τις καλύτερες προθέσεις, η διαφορά είναι ότι σαν ενήλικες ξεχνάμε τι σημαίνει να είσαι παιδί. Mέσα από τα δικά τους μάτια μπορούμε να γυρίσουμε πίσω και να θυμηθούμε… τότε ίσως μπορέσουμε να καταλάβουμε ότι ο κόσμος τους είναι εντελώς διαφορετικός απ’ τον δικό μας! 

Aν μπορέσουμε να κατανοήσουμε αυτό το μαγικό κόσμο τότε θα μπορέσουμε να τους μεταδώσουμε αξίες, αρχές και γνώση αλλά και να μας διδάξουν θυμίζοντάς μας την πρωτόγνωρη χαρά της ζωής των παιδικών μας χρόνων. 

Στόχος μας όλα αυτά τα χρόνια είναι η στενή συνεργασία με τους γονείς για να βοηθήσουμε τα παιδιά μας μεγαλώνοντας να γίνουν ελεύθεροι και ευτυχισμένοι άνθρωποι!

αποφοιτοι
%
Ικανοποιημενοι γονεισ
Δραστηριότητες

Τι λένε
οι γονείς για εμας