Οι Δραστηριότητές μας​

Οι Δραστηριότητες του Σχολείου μας

Τα παιδιά μας απασχολούνται σε μία πληθώρα δραστηριοτήτων από ένα άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό.

Γυμναστική

Τα παιδιά γυμνάζονται είτε μέσα στον σταθμό είτε στον κήπο μέσα στη φύση όταν ο καιρός το επιτρέπει για διατηρούν το σώμα και το ανοσοποιητικό τους σύστημα δυνατό και σε εγρήγορση συμβάλλοντας έτσι στη σωστή λειτουργία του οργανισμού τους στο σύνολό του.

Χορός

Σίγουρα όλοι αγαπάμε τα παιδιά μας πέρα από κάθε τι στον κόσμο και θέλουμε το καλύτερο γι’ αυτά! Ο χορός για παιδιά ενισχύει το «χτίσιμο» μιας γερής βάσης μέσα σε μια κοινωνική ομάδα που τους προσφέρει διασκέδαση, ψυχαγωγία, αθλητισμό, πειθαρχία αλλά και ομαδικό πνεύμα!

Μουσικοκινητική

Η δασκάλα της μουσικοκινητικής έχει σπουδάσει στο εξωτερικό και συνδυάζει τον χορό με τη μουσική σε ένα μοναδικό πρόγραμμα μέσα από το οποίο τα παιδιά εκφράζονται με το σώμα τους, ακολουθώντας τη κίνηση, τον ρυθμό και τον ήχο καλλιεργώντας έτσι και άλλες αισθήσεις κατανόησης και έκφρασης του κόσμου που αντιλαμβάνονται.

Κολυμβητήριο

Τα μαθήματα κολύμβησης έχουν μεγάλη εκπαιδευτική αξία. Κατά τη διάρκεια της προπόνησης δημιουργούνται συνθήκες για τη διαμόρφωση της προσωπικότητας, η οποία συμβάλλει στην ανάπτυξη της σκοπιμότητας, της επιμονής, του αυτοελέγχου, της αποφασιστικότητας, του θάρρους, της πειθαρχίας και της ανεξαρτησίας.

Μπαλέτο

Τα παιδιά μαθαίνουν να προσανατολίζονται στο χώρο και αναπτύσσουν την κιναισθητική τους ικανότητα! Μαθαίνουμε τις πρώτες position χεριών και ποδιών στο μπαλέτο. Αρχίζουμε να αντιλαμβανόμαστε το ρυθμό (πιο αργό – πιο γρήγορο). Μαθαίνουμε να δημιουργούμε και να αλλάζουμε σχήματα στο χώρο! Κάνουμε εισαγωγή σε όργανα για τη ρυθμική (μπάλες – ρυθμική – κορδέλες). Ανάπτυξη συνεργασίας, ομαδικότητας και ρυθμικής δεξιότητας.

Tae kwon do

Μαθαίνουμε βασικές τεχνικές άμυνας και επίθεσης και λακτισμάτων. Φτιάχνουμε σωστό συντονισμό χεριών και ποδιών καθώς και συγχρονισμό κινήσεων. Βοηθάμε τα παιδιά να βελτιώσουν την οπτικοακουστική αντίληψή τους. Μαθαίνουμε στη σωστή συνεργασία, ευγενή άμιλλα, σεβασμό στο συναθλούμενο!

Messy Play

Το Messy Play είναι το πιο αισθητηριακό παιχνίδι που, ενώ λερώνει, χαρίζει απίστευτα αναπτυξιακά οφέλη. Στη διάρκεια που, παιδιά όλων των ικανοτήτων και ηλικιών χρησιμοποιούν υλικά που απευθύνονται σε όλες τις αισθήσεις παίζοντας  χωρίς περιορισμούς. Με τη φυσική περιέργεια και ορμή που τα διακρίνει κι εξερευνούν ελεύθερα και πειραματίζονται σε ασφαλές περιβάλλον. Πάντα με τον δικό τους τρόπο και χρόνο χωρίς να τα καθοδηγεί κανείς άλλος εκτός από τον εαυτό τους. Το Messy Play δεν είναι κάτι καινούριο, παρά ο έμφυτος τρόπος παιχνιδιού των παιδιών. Άλλωστε πάντα επιθυμούσαν και επιδίωκαν να παίζουν με όλες τους τις αισθήσεις. Είτε με το χώμα, τη λάσπη, τον πηλό, είτε τόσα άλλα υλικά της φύσης που υπήρχαν απλόχερα γύρω τους.

Ρομποτική

«Η επιστήμη και η τεχνολογία είναι συναρπαστικές… και εγώ τα καταφέρνω!»

Ο βασικός μας στόχος είναι να χτίσουμε αυτή την πεποίθηση στους μικρούς μας μαθητές, μέσα από ένα συναρπαστικό εκπαιδευτικό και βιωματικό εργαστήριο ρομποτικής που το απολαμβάνουν όσο και ένα παιχνίδι! Παράλληλα τα παιδιά μαθαίνουν κατασκευαστικές τεχνικές, κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον προγραμματισμό, και έρχονται διαισθητικά σε επαφή με έννοιες της φυσικής και των μαθηματικών. Όλα αυτά επιτυγχάνονται μέσω μιας εκπαιδευτικής διαδικασίας που τα παιδιά αντιλαμβάνονται ως παιχνίδι και συμμετέχουν ενεργά σε αυτή με πολύ ενθουσιασμό.

Θεατρικό Παιχνίδι

Τα παιδιά σκέφτονται, συνυπάρχουν, αλληλεπιδρούν, ανακάμπτουν, εμβαθύνουν και χαίρονται μέσα σε μια διαδικασία που ξεκινάει από διάφορα ερεθίσματα, όπως μια ιστορία, ένα ποίημα, ένα διήγημα, μια παράσταση, το άρθρο μιας εφημερίδας, μια φωτογραφία, μια εικόνα που μπορεί να είδαν κάπου τυχαία και τράβηξε την προσοχή τους.

Αγγλικά

Τα οφέλη εκμάθησης των Αγγλικών για παιδιά προσχολικής ηλικίας είναι πολλά: καλύτερες δεξιότητες μνημών, πλουσιότερο λεξιλόγιο,  μεγαλύτερη ευελιξία σκέψης και καλύτερες δεξιότητες κριτικής σκέψης. Τα παιδιά προσχολικής ηλικίας μπορούν να χειριστούν δύο γλώσσες φυσικά και αβίαστα με τους κατάλληλους πόρους και αυτό μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στη συνολική ανάπτυξη.

Οι παροχές μας

Το σχολείο μας λειτουργεί
από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 07:00 έως τις 17:00

Εγγραφή στον παιδικό σταθμό

Επικοινωνήστε μαζί μας για οποιαδήποτε λεπτομέρεια αφορά την εγγραφή σας στον παιδικό σταθμό μας.